Nie jesteś zalogowany na forum.
pokiwala glowa ze zrezygnowaniem i wskoczyla mu na plecy a nastepnie przesunela sie na jego ramie wszczepiajac w jego koszule pazury by nie spasc
//oboz Kheaza
Przyda sie..-nie zamierzal poki co mowic o tym ze dal jej czas na przemyslenie paru spraw i mogl ja nie raz nie dwa zabic..-Ma duzo szczescia..Poprostu-odpowiedzial oschle
//oboz lijszy//
odciagnela jej reke by przestala sie drapac- Nie slyszalam zeby komus sie nie udalo wzrocic do pierwotnej formy..-chciala ja jakos uspokoic
Velrian Whitefire - Człowiek, Szpieg/Iluzjonista | Fenir - Wilk | Vivi - Kuguchar
Cara Bloodrose - Człowiek, Najemnik | Zahir Whitefire - Człowiek, Wojownik | Sivia Rose - Łowca Dusz, Zabójca
Fiona Ziney - Człowiek, Władczyni Marionetek/Iluzjonistka | Averon Jester - Człowiek, Szpieg/Zabojca
Yasmin Rose - Łowca Dusz, Mag Powietrza | Voser - Człowiek, Mag Krwi
- No to mogę być pierwszą osobą, którą to spotka. - lekko się uśmiechnęła.
- Rozumiem- powiedziała Ajsza i zamilkła.
// oboz Vela
Neil wstał wolno z kolan. - dlaczego potrafię dogadać się z innymi zwierzętami tylko nie z tobą no...- powiedział odwracając głowę w jej stronę.
-boże, a myślałem że Łowca to i kot paranormalny....... chociaż czemu ja się dziwię?-powiedział John.głowa przestała go już boleć-po tym jak do nas przemówiła to czego innego się spodziewać.-dodał po namyśle
~stary, ale o co ci chodzi?~spytał go Łowca~stałeś i nagle chwyciłeś się za głowę~
-wiesz Neil, z kotami to trudno się dogadać. to co dla ciebie jest oczywiste, dla nich jest skomplikowane. i na odwrót-powiedział John uśmiechając się do Neila
Oj tam przesadzasz. Trzeba byc dobrej mysli. Ja w ciebie wierze-powiedziala znow z tym swoim ladognym i cieplym usmiechem
//Oboz kheaza
-Doszly cie jakies sluchy na temat tego centaura?-spytal przerywajac ta cisze.-Czy dalej sie ukrywa?-Kheaza i reszte juz nieinstniejacej grupy Vela wciaz laczylo jedno...Pragnienie zemsty na tym ktory zniszczyl wszystko wciaz nie wiadomym dla nich celu
//Oboz Vela
Vivi popatrzala sie wesolo na Johna. W koncu ktos przynajmniej czesciowo ja zrozumial..Czesciowo ale zawsze cos ale nie miala zamiaru juz zdradzac wiecej..Byla zmeczona co pokazala slodkim ziewnieciem
Velrian Whitefire - Człowiek, Szpieg/Iluzjonista | Fenir - Wilk | Vivi - Kuguchar
Cara Bloodrose - Człowiek, Najemnik | Zahir Whitefire - Człowiek, Wojownik | Sivia Rose - Łowca Dusz, Zabójca
Fiona Ziney - Człowiek, Władczyni Marionetek/Iluzjonistka | Averon Jester - Człowiek, Szpieg/Zabojca
- wiem niewiele... Widziano go jakoś pół roku temu 50 mil na zachód od tego uniwersytetu. Później znikł. Kilka lat temu wydaje mi się że widziałam go w jedej gospodzie. Zawszala dziura.... Nawet nazwy nie miała. Mignal mi osobnik podobny do niego. Przebiegał akurat z kilkoma innymi centaurami pobliską droga. Szybkie są bestie. - spojrzała na Kheaza. - niewiele centaurów mu dorównuje pod tym względem. Wszystkie są szybkie ale tylko nieliczne aż tak.- dokończyła ciszej.- nic więcej nie wiem...-
//obóz Vela
- może dlatego w kwestii rozmów wolalem psowate... Z kotami zawsze trudno mi się gadalo.- uśmiechnął się Neil. Podrapal kotkę za uchem.
Kia uśmiechnęła się lekko.
- To co dalej z tymi pyłkami? - zapytała.
-no cóż chyba wszyscy wiemy jakie zwierze jest uważane za najlepszego przyjaciela człowieka-stwierdził John-więc nie ma co się dziwić.-
~czyli mam rozumieć, że wolisz koty od psów?~powiedział Łowca. wstał i zjeżył futro przypomnę ci to w momencie gdy trzeba będzie znowu zapolować na mysz. albo szczury. albo służyć ci radą. ZAPOMNIJ!!!!-ostatnie słowo Łowca wyrzeszczał w głowie Johna tak mocno że pirata rozbolała głowa.
-dobra dobra Łowca-powiedział John do kota by go uspokoić-powyższe zdanie nie odnosi się do nas, piratów.-powiedział do Neila-my akurat musimy dobrze komunikować się z kotami.
~no, teraz się rozumiemy.~powiedział Łowca,kładąc się z powrotem na trawie
Kheaz wyraznie spochmurnial-Tak wiem.-warknal oschle-Pamietam. -westchnal ciezko. Kiedys go dopadnie.. Ale jego by zabic. Nie tak jak Tie...-A reszta? Nie liczac Velriana bo on wiem gdzie jest..-zasmial sie krotko-On tez gdyby nie szczescie i desperacja tej dziewczyny to by zginal...- Kheaz wlasnie zaczal dochodzic do wniosku ze ostatnio nic mu sie nie uklada.
//obo z Lijszy
Moge ci pokazac inne lub opisac mniejwiecej proces produkcji ich-zaproponowala
//Oboz Velriana
Vivi zasyczala "groznie"( cudyslow dlatego ze to w jej wykonaniu wciaz bylo slodkie ) poczym zeszla z Neila i ruszyla oburzona w strone domu Vela
Edward szedł przez las. będąc już w centralnym Avonralu, rozglądał się za jakimikolwiek śladami Johna.
~w tym lesie musiał obozować ~pomyślał. wędrował dalej idąc naprzód. dojrzał dym, jakby z dużego ogniska.~John też go pewnie dojrzał. musi tam być!~pomyślał i zaczął iść huśtając się na gałęziach
- Hmm, pokaż inne.. Może ten pomarańczowy? - wskazała palcem na pyłek.
- tej bialowlosej nigdzie nie widziałam, Averon czy jak mu tam... Slyszalam kilka plotek, ale nic konkretnego, wszystko kłamstwa.... Ta dziewczyna musi być ciekawą osobą z tego co już słyszałam.- uśmiechnęła się leciutko. - może jeszcze jest szansa że świat kompletnie nie zdziadzieje.- mruknela i przeciągnęła się iście po kociemu.
// obóz Vela
Ivy pojawiła się za plecami Neila zaraz po tym jak Vivi sobie poszła. - widzę że uraziliscie panowie nadzwyczajną kotkę. - powiedziała z uśmiechem i przejechała dłonią po ramieniu Neila. Tia zauważyła to z okna chaty Velriana
- wybacz Vel... Ale muszę chyba już iść.- syknela i wyskoczyła przez owe okno w locie zmieniając się w ogromnego wilka. Pojawiła się przy Neilu w kilka sekund i spojrzała groźnie na pół elfke.
Edward powoli dochodził do jakiegoś obozowiska. gdy znalazł się na jego obrzeżach zwinął macki. sprawdził torbę. wszystkie 5 pękatych butelek rumu wraz z zapasem cukru żyło i miało się dobrze. zasunął ją i napiął kuszę. udał się w stronę ogniska. dostrzegł przy nim kilka postaci i wilka. jedna miała charakterystyczny kaptur.
-John, ty zakichany uciekinierze.-zawołał Edward zatrzymując się.
Dark John się tymczasem odwrócił. dojrzał postać stojącą samotnie pomiędzy domami. z pleców wystawały jej dwie macki.
-Mackiewicz.... czy ja się od ciebie nie uwolnię ty zawszony kocie?!?-odkrzyknął w odpowiedzi
~kocie?~usłyszał John i Edward w głowie
-no dobra, Łowca. Psie-dodał John.
Edward odrzucił torbę z rumem tak by butelki się nie potłukły
-nie wtrącajcie się. to nasza sprawa-powiedział John do reszty wychodząc Edwardowi naprzeciw.
Edward położył dłoń na rękojeści miecza. John podobnie.
-po co tu przyszedłeś!-zapytał go John
-a jak ci się wydaję?-odpowiedział Edward i chwycił kuszę by z niej wystrzelić. bełt przeleciał obok Johna, który w odpowiedzi zdjął własną kuszę z pleców i wystrzelił. Edward przetoczył się w przód wysuwając przy okazji miecz z pochwy. John natychmiast odrzucił kuszę i wysunął sztylet z rękawa. wyskoczył w powietrze. Edward widząc co się święci wykonał unik w bok. John wylądował i schował sztylet.dobył miecza. zaczęli walczyć.
Pomaranczowy skleja oczy..nieprzyjemne uczucie-skrzywila sie lekko-i jeszcze gorsze jak chcesz je zdjac
//oboz Vela
Velrian prychnal smiechem widzac to a po chwili widok zaslonila mu ow nadzwyczajna kicia ale nagle uslyszal odglosy walki. I nie byla to Tia. Zerwal sie z miejsca i wraz z Vivi na ramieniu i Fenirem przy boku kroczyl do bijacych sie piratow- DOOOOOOSYC-wykrzyknal wyjmujac 4 karty a Fenir caly sie najezyl. Jego glos przebil sie nawet przez zgielk tego pojedynku
//Oboz Kheaza
Ciekawa nie ciekawa...Bez oka-wzruszyl ramionami-Chyba tylko Averon wyszedl z tego najlepiej..-pokrecil glowa jakby chcac wyrzucic wszystkie mysli z glowy- Poki nie bede wiedzial gdzie sa wszyscy nic nie zrobie-odwrocil sie-Chodzmy kocicio...-takiego samego zwrotu uzyl jak sie zegnali.-Przedstawie cie reszcie bo Vashhar juz nieco wydoroslal i chetnie cie pozna.-
- Ała. - jęknęła, gdy popatrzyła na proszek. - Chyba musi boleć.. i widzi się tylko.. ciemność. - ostatnie słowo wypowiedziała nieznacznie ciszej. - No, a ten? - wskazała na czerwony proszek.
Ivy odsunela sie automatycznie od neila. Zaraz potem rozpoczele sie walka piratow. Tia sprezyla się do skoku gdy nieznajomy pirat zaatakował. Jednak gdy ta już była w locie, spadł na nią niedźwiedź. Neil w tej postaci unieruchomił wilkołaka.
// obóz Kheaza
Ajsza uśmiechnela się slyszac zwrot jakiego uzyl Kheaz. Kiwnela głową i wstała.- prowadź więc-
Parzy...To jeden z niewielu ktory ma za glowne zadanie poprostu bolec..-odpowiedziala. Nie lubila krzywdzic ludzi ale..Czasami to jest mus..
//Oboz kheaza
Kheaz zaprowadzil ja pod chate ktora byla zbudowana z twardego drewna oraz na dachu miala wydrazona duza dziure przez ktora wylatywal roznokolorowy dym-Pamietasz go jeszcze czy nie ?-spytal podchodzac do drzwi
Zamyslila się szukając w pamięci jakiegoś obrazu i wspomnienia z Vashharem. Jeśli bylytto bardzo mgliste.- chyba słabo.- mruknela Ajsza
- Ohh.. - westchnęła. - Sprawdźmy ter... - nie dokończyła.
Zza pobliskiego drzewa wyleciał świetlik, Kia uśmiechnęła się szeroko i popatrzyła na Lijszę.
- To jest Light. - oznajmiła radośnie.
-kapitanie, spokojnie-powiedział Dark John. wykorzystując fakt że pojawienie się Velriana i wilka okręcił się i podciął nogi Edwardowi. gdy ten upadł przyłożył mu miecz do gardła.
-przegrałeś-stwierdził John-2 butle?-spytał
-1. i przepis Berbelucha na uśmierzacz bólu.-odrzekł Edward
-stoi-odpowiedział John. Pomógł się podnieść Edwardowi.
-skąd się tu wziąłeś?-zapytał go.
- polazłem za tobą.-odrzekł Edward. uścisneli ręce jak starzy przyjaciele. Dark John podszedł do Velriana.
-racz wybaczyć kapitanie-powiedział.-to jest niestety taki nasz brzydki piracki zwyczaj. przegrany stawia rum.-ostatnie zdanie dodał po chwili
Edward tymczasem podszedł do torby. rum przeżył całe wydarzenie
Tia nadal pod postacią wilkołaka wygrzebala się spod niedźwiedzia. Zaraz potem zmieniła się ponownie w zwykłą dziewczynę i pomogła wstac miśkowi który teraz z powrotem był Neilem. Patrzyła podejrzliwie na przybyłego. Neil stanął za nią w każdej chwili gotów by powstrzymać ją od skoku.
-ej John-zawołał Edward-Łap!- dodał rzucając mu butelkę gdy ten się odwrocił
Wiadomość dodana po 03 min 53 s:
John odwrocił się i złapał butlę. /las\ Fergus podszedł powoli do zwierzęcia. Przyjrzał się mu i zaczął pisac w grubej księdze.
Wpierw to wszystko skomentowala podniesiona brwia a nastepnie zauwazajac ze jest to jakiegos rodzaju "pupil" Kii odwzajemnila usmieszek-Oh..To twoj pupil tak?-spytalam dla pewnosci
//Oboz Kheaza
Coz..To..-Nie dokonczyl poniewaz zza plachty pojawil sie Vasser ktory usmiechnal sie z lekka tajemniczo i poklonem powital Ajsze-Jestem Vasser. Szaman burzowych wilkow oraz sluga Kheaza
Kheaz mruknal z aprobata i zapraszajacym gestem reki pokazal na "drzwi" chaty
//oboz Velriana
Velrian sie skrzywil na to cale "powitanie" i "zaklad" -Szanuje wasze tradycje i zwyczaje aczkolwiek nei chcialbym widziec juz wiecej walk na srodku obozowiska-mruknal niezauwazalnei chowajac karty spowrotem do talii. Vivi nie wiedziec czemu zeskoczyla z ramienia Vela i wolnym ale pewnym siebie krokiem zaczela isc w strone lasu.
//Gdzies daleko...Dom Zahira i Zayry
Zahir wrocil do domu lekko podenerwowany ( Swoja droga dom byl sredniej wielkosci zrobiony z bali. Byl przytulny i schludnie urzadzony ale na skraju lasu gdzie mieli miec spokojne zycie zdala od tropiacych odzialow ojca Zayry). Pchnal drzwi do domu i wkroczyl do salonu i rozejrzal sie za Zarya.
- Tak. To moje zwierzątko. - odpowiedziała.
Świetlik wleciał gdzieś między krzaki, a Kia uśmiechnęła się jeszcze szerzej.
- On mnie tak jakby chroni, boję się ciemności. - wyznała cicho.
Ajsza uśmiechnęła się w odpowiedzi na ukłon i odwzajemniła gest z gracją. Przestąpiła próg chaty i poczekała na Kheaza i Vassera.
// dom zahira i zayry
Zayra wyszła z izby służącej za sypialnie. Była w lekkiej zwiewnej sukience nocnej. Uśmiechnęła się do Zahira. Zamaskowała tym uśmiechem to jak bardzo była zła że wstała tak późno.