Nie jesteś zalogowany na forum.
Velrian zabijal khajjitow za pomoca szybkich i prostych rzutow kartami ktore przecinaly gardla przeciwnikow.Gdy wydawalo sie ze to koniec Raivy i Vel uslyszeli przerazajacy ryk.A zaraz po tym Kheaz obalil Raive a niedlugo po tym podcial i polozyl Vela smiejac sie przyt ym
Velrian Whitefire - Człowiek, Szpieg/Iluzjonista | Fenir - Wilk | Vivi - Kuguchar
Cara Bloodrose - Człowiek, Najemnik | Zahir Whitefire - Człowiek, Wojownik | Sivia Rose - Łowca Dusz, Zabójca
Fiona Ziney - Człowiek, Władczyni Marionetek/Iluzjonistka | Averon Jester - Człowiek, Szpieg/Zabojca
Yasmin Rose - Łowca Dusz, Mag Powietrza | Voser - Człowiek, Mag Krwi
Tia słysząc ryk zostawiła paladyna i pobiegła w stronę hałasu. Doskoczyla jeszcze do Jhirro i podała mu napój spowalniajacy procesy życiowe, aby się nie wykrwawił. Zapewniało mu to przeżycie na parę godzin, później po niego wróci. - znowu kicius- mruknela widząc kheaza. Rzuciła w niego pięcioma kartami a następnie wysłała trzy strzały co najmniej dwie wbily się w ramię khajjita.
Wiadomość dodana po 1 h 10 min 33 s:
~ Sakir popilnujesz paladyna~ spytała telepatycznie, mając nadzieję ze jej patron jest gdzieś w pobliżu.~ wrócił mój stary znajomy, chciałabym się przywitac~ niemal uśmiechnęła się na tę myśl.
Ostatnio edytowany przez Tia (14-05-2015 18:57)
Kheaz wyja strzaly i wyrzucil je gdzies-Jezeli chcialas sie spotkac wystarczylo pojsc do lasu..-powiedzial zamieniajac sie w wilka i ruszyl w strone przeciwna niz lecialy strzaly
Velrian Whitefire - Człowiek, Szpieg/Iluzjonista | Fenir - Wilk | Vivi - Kuguchar
Cara Bloodrose - Człowiek, Najemnik | Zahir Whitefire - Człowiek, Wojownik | Sivia Rose - Łowca Dusz, Zabójca
Fiona Ziney - Człowiek, Władczyni Marionetek/Iluzjonistka | Averon Jester - Człowiek, Szpieg/Zabojca
Tia rozpędziła się i skoczyła w locie zmieniając się w wilczyce. Złapała Kheaza za kark i przeturlali się kilka metrów pod impetem uderzenia. Tia przygwozdzila khajjita do ziemi. Sama zdziwila się jak jej siła wzrasta z każdym dniem. Bynajmniej pod postacią wilka. - po coś przylazł?- spytała po wilczemu.
-zaraz wroce-rzucil Vel do Raivy i ruszyl pod postacia wilka za Tia.
Kheaz zmienil sie w khajjita ale nadal byl przygwożdżony przez Tie-No dalej zabij mnie...Poczuj jaka to ulga-mowil wpatrujac sie w jej wilcze oczy
Ostatnio edytowany przez Velrian (14-05-2015 20:59)
- Nie jestem tobą i nie poluje na ciebie... Po co przyszedles? Chciales się rozerwać?- nadal była wilkiem. Wyczula bliską obecność Vela i warknela ostrzegawczo zeby się nie zbliżał.
Vel z ciekawoscia przygladal sie sytuacji ale doskonale wiedzial ze Kheaz sie dowiedzial juz o jego obecnosci.-Znasz powiedzenie...Cel uswieca srodki? Wiesz ile zyskasz jezeli mnie zabijesz?Upadnie cale plemie a ty oslabisz sekte..Zyskasz sobie szacunek...Nie bedziesz juz pomiotem...Velrian upadnie pod twoja wielkoscia bo zabijas mnie.Czyz zycie nie bylo by prostsze? Kazirr rowneiz by cie uhonorowal za mą smierc.-mowil Kheaz wpatrujac sie dalej w oczy wilczycy
- rzeczywiście piękna perspektywa życia...- mruknela, nie agresywnie jak wczesniej, lecz jak wilk spokojny rozmarzony, nie spuszczała wzroku z oczu khajjita.- ale nie jestem pomiotem- klapnela zębami tuż przy szyi Kheaza idealnie w miejscu tętnicy.- nie lubie iść na latwizne i nie zależy mi na honorach i nie pragnę upadku Velriana i nie pozwole mu na to- nadal warczala.- na twoim plemieniu mi nie zależy, choć wiem ze mogłabym po zabiciu ciebie zrobić z nim co chce, jednak nie jestem tobą - swoimi oczami wręcz wwiercala się w oczy khajjita.
No coz pewnie dziadyga ktory nas obserwuje jest z ciebie zadowolony-powiedzial poczym zepchnal wilczyce z siebie i wstal-pamietaj o mojej propozycji-mowil to glosnio aby vel rowniez mogl to uslyszec-Powiedzial i zaczal sie wycofwywac. Vel gdy Kheaz juz odchodzil wybiegl z krzakow i podbiegl to Tii-Wszystko gra?
Wiadomość dodana po 01 min 18 s:
Zas Sivia nadal podrozowala po lesie
Tia powstrzymała się aby nie dowalic Kheazowi na pożegnanie. Obróciła łeb w stronę Velriana. Zmienia postać- nie, nie wszystko. - powiedziała i wygladala na naprawdę zmartwiona- jeśli możesz przygotuj zestaw do szycia, po żadnego szycia ręki i mnóstwo opatrunków. Zaraz będę- powiedziała i znów w biegu zmieniła postać. Znalazła Jhirro i delikatnie pod postacią wielkiej wilczycy przeniosła khajjita do obozu. Uważała przy tym na jego ramię.
Velran zauwazajac ze Tia dlugo nie wraca wrocil do obozu ale wczesniej jeszcze opowiedzial wszystko Raivy.Gdy wszedl do swojej chaty zobaczyl Tie a na lozku khajjita-...Od kiedy moj dom to szpital?-powiedzial z lekka zirytowany ale mimo to podszedl do drewnianiej pulki i zdjal pare masci i nici i zabral sie za szycie oraz za nakladanie masci-Ty lepiej sie przygladaj i sie ucz , bo wszystkich twoich kolegow skladac nie bede-Jednak jednej masci nakladal wyjatkowo skromnie jakby bylo mu jej szkoda.
- lepiej szyje rannych jak ubrania- powiedziała pół żartem Tia, było jednak widać ze nie jest jej specjalnie do śmiechu.- tego paladyna jeszcze dorwe... Sługa boży z koziej dupy- powiedziała ze złością, patrzyła cały czas jak Velrian zszywa ramie Jhirro. - będzie sprawna, prawda?- spytała patrząc wymownie na raniona kończynę.
Bogow nie ma-powiedzial-Zas on mimo swojej khajjickiej regeneracji przez kilka dni nie bedzie mogl nia ruszac w bardziej...gwaltowny sposob-A ten paladyn to gdzie go znalazlas i po co tu byl?-Velowi groznie mignely oczy
Ostatnio edytowany przez Velrian (14-05-2015 21:57)
- wyczulam ze się ktoś kręci wokół obozu więc sprawdzilam i znalazłam go niedaleko, ale juz się zmyl. Nie dowiedzialam się po co tu był, bo zaatakował... i wtedy pojawił się Jhirro ... Na pewno dobrych zamiarów nie miał.- na twarzy Tii było widac złość.- kolejny na liście do rozszarpania.- jej oczy blysnely groźnie.
Juz-powiedzial konczac zszywac kolege Tii-Mozesz go stad zabrac bo spac z nim nie mam zamiaru...-powiedzial siadajac na krzesle-A i apropo listy rozszarpania...Bedziemy musieli o tym porozmawiac.-
Tia uśmiechnęła się krzywo do Vela, była zmęczona. ZabrałajJhirro do swojej chaty i ułożyła na łóżku, sama zasnęła w postaci wilczycy obok łóżka na legowisku zrobionym naprędce ze słomy. Spała czujnie aby zareagować na najmniejszy szmer.
W koncu Beliar odnalazl swoj cel. Szybko wyladowal i spojrzal wokol. Wszedzie Khajiitowie.
- Odejdzie stad. Jestem Beliar wyslannik Arcydemona - powiedzial w dialekcie khajiitow.
Karhanset - Elementarianin, wojownik
Jhirro - Khajiit/ skrytobójca
Beliar - Daed'Rai, łowca, nekromanta. (plus parę innych )
Tia ocknela się i spojrzała na Jhirro. Spał nadal. Wstała juz jako człowiek i rozpalila w palenisku.
W koncu Jhirro sie wybudzil i spojrzal na Tie. Poczul bol w ramieniu i jeknal.
- Ale mnie cial skurczybyk - warknal.
Spojrzała na khajjita- będzie sprawna, ale przez parę dni nie powinieneś nią ruszać.. i tak miałeś sporo szczęścia ze ci jej nie odrabal- uśmiechnęła się. Podeszła do niego i odwinela opatrunek, rana wyglądała juz lepiej.
- Nienawidze paladynow. Niby swieci i idealni ale gdy straca grunt pod nogami staja sie nie obliczalni - powiedzial patrzac na rane ktora zadal mu Jovan.
W tym czasie Jovan leczyl swoje rany spokojnie
Beliar dalej tropil Raive zas Naxis i Teonis zrezygnowali odchodzac od druzyny.
Tia przemyla ranę i nałożyła maść, te samą której Vel nałożył dość mało. - nie unos się teraz, odpoczywaj chociaż te trzy dni- powiedziała zawijając znów bandaz.
- Cholera mialem Cie chronic. Chyba nie nadaje sie na ochroniarza - powiedzial i spojrzal na nia.
~Sivawrp~ zawolal Jhirro.
Usiadła na brzegu łóżka. - nadajesz się, gdyby nie twoja nagła interwencja, ja niemialabym głowy- uśmiechnęła się.- dales mi wystarczająco czasu abym dalej sobie z nim poradziła ... Dziekujr-
Vel siedzial w swojej chacie znow przegladajac papiery