Nie jesteś zalogowany na forum.
Tia mimo to wychylila się zza Velriana. Neil trzymał się z tyłucentaur wwydawał się zaskoczony jednak starał się to ukryć. Ruszył wolno w kierunku Tii.
Velrian bez ostrzezenia rzucil karte ktora przeszla idealnie obok jego szyji -Stoj-powiedzial stanowczo a jego oczy zmienily sie na czerwony-Czego od niej chcesz-mowil spokojnie-I nie proboj wykonywac gwaltownych ruchow-dodal
Velrian Whitefire - Człowiek, Szpieg/Iluzjonista | Fenir - Wilk | Vivi - Kuguchar
Cara Bloodrose - Człowiek, Najemnik | Zahir Whitefire - Człowiek, Wojownik | Sivia Rose - Łowca Dusz, Zabójca
Fiona Ziney - Człowiek, Władczyni Marionetek/Iluzjonistka | Averon Jester - Człowiek, Szpieg/Zabojca
Yasmin Rose - Łowca Dusz, Mag Powietrza | Voser - Człowiek, Mag Krwi
Leo otrząsnął się - wybacz ale pobiegł w stronę obozu muszę to sprawdzić- powiedział przepraszajaco do Fiony - jeżeli chcesz chodź ze mną, jeśli nie... Wiesz gdzie mnie szukac- dodał i ruszył biegiem w stronę obozu.
Centaur nie przejął się kartą, zmierzył tylko groźnie Velriana. Spojrzał Tii w oczy, odwzajemniała spojrzenie. Stała wyprostowana, aby pokazać wielkiej istocie ze się jej nie boi. Centaur klęknął przed nią. - Pani wybacz, że dopiero teraz po ciebie przybywam.- powiedział podnosząc głowę i patrząc na nią niemal z uwielbieniem.
Fiona pobiegla wraz z marionetkami ale trzymala sie stylu i obserwowala cala sytuacje z ukrycia
Natomiast Velrian odpowiedzial zirytowany brakiem szacunku ze strony nieznajomego-Widze ze stamtad skad pochodzisz nie znaja pojecia dyplomacji
Velrian Whitefire - Człowiek, Szpieg/Iluzjonista | Fenir - Wilk | Vivi - Kuguchar
Cara Bloodrose - Człowiek, Najemnik | Zahir Whitefire - Człowiek, Wojownik | Sivia Rose - Łowca Dusz, Zabójca
Fiona Ziney - Człowiek, Władczyni Marionetek/Iluzjonistka | Averon Jester - Człowiek, Szpieg/Zabojca
Wstał. - Nie sadzilem ze znajdę ją od razu... A u was widocznie pozwala się damom biegac z mordercą- spojrzał wymownie na Neila. Tia podeszła do centaura.
- Skoro go nie znasz nie nazywaj go tak!- powiedziała głośno. Sięgała mu ledwie do pasa, wiec aby spojrzeć na niego zadarla głowę do góry.
Mimo iz nienawidzil Neila doszedl do wniosku ze tego dziwolaga przed soba nie lubi jeszcze bardziej-Nawet jezeli jest morderca to nie jest twoje zmartwienie-odpowiedzial szorstko- i wyslal wiadomosc do elemenarnina~~Jezeli sproboje cos glupiego zrobic mozesz go upiec na miejscu ~~
Znów zignorował tego dziwnego człowieka z blaszkami w ręku. Spojrzał na dół na Tie i uśmiechnął się szeroko.- Nicoll nie poznajesz mnie?- spytał głosem pełnym nadziei. Tia była zbita z tropu
- jaka Nicoll?- zapytała i cofnęła się- wybacz ale widzę cie pierwszy raz.- powiedziała.
Velrian wymyslil juz okolo 30 sposobow na zabicie tego konia i okolo 40 tortur.Fenir wyczuwajac jego zly nastroj odrazu sie najezyl tak ze wygladal jak prawdziwy demon a Vivi usadowila sie pomiedzy skrzydlami i jej oczy swiecily dziwnym blaskiem. Averon zas poszedl w takie miejsce gdzie mial dobry widok ale go znowu nikt nie mogl zauwazyc. Velrian odszukal wzrokiem Neila i wymownie popatrzal na centaura a pozniej na Tie
- Nie wiem co zrobili tobie ci ludzie, ale jestem pewien ze to ty. Mojej królewny nigdy bym nie pomylił- powiedział centaur poważnie, dokładnie patrzył na twarz i posture Tii.- jeżeli pozwolisz chciałbym z tobą porozmawiać i wyjaśnić moje nagle najscie. Ale rozmowa musiałaby być w cztery oczy.- powiedział
- sześć- rzuciła bez zastanowienia Tia. Widząc zaskoczenie centaura wytłumaczyła. - Velrian będzie przy rozmowie.- stwór skinął głową na znak ze się zgodził.
Velrian z kamiena twarza i poszedl blizej lasu i czekal na kopytnego "przyjaciela" i Tie.
Tia ruszyła przodem, a za nią dumnie kroczył centaur. Doszli do Velriana.
- Jestem Ackerley, pierwszy rycerz dworu królewskiego Destonu.- przedstawił się. - naprawdę nie pamietasz Nico?- spytała patrząc na Tie blagalnie.
- Jestem Tia- powiedziała z naciskiem- i nie, nie pamiętam nikogo nawet podobnego do ciebie.-
Velrian PRZYWODCA TEGO obozu-powiedzial z naciskiem -I widze ze w waszym krolestwie nie uczono was ze najpierw sie przedstawia-docial
- Wybacz- odwrócił na chwile wzrok od Tii- nie sadzilem ZR Nicoll jeszcze żyje- zwrócił się Velriana- rozumiem ze nie zostałem zaakceptowany, jednak nie zależy mi na tym. Moim obowiązkiem i celem było znalezienie królewskiej córki i sprowadzenie jej na dwór.- wyjaśnił - za mną podąża jeszczeddwóch towarzyszy- uprzedził.- nie będziemy sprawiać kłopotów.-
Ja wiem ze nie bedziecie ich sprawiac.Nawet nie bedziecie mogli ich sprawic-powiedzial-A to czy pojdziesz z nia na twoj dworek to zalezy tylko od niej
- Została przydzielona pod moją opiekę, gdy skończyła 15 lat.- powiedział, - mniej wiecej półtora roku temu zaginęła, teraz ją odnalazlem, powinna mieć 18 lat.- kontynuowal- widziales jak strzela z łuku?- zapytał nagle. Tia wolała przemilczec. Nie była zbyt dobra w rozmowach jeśli miała metlik w głowie.
Jak widzimy spierdoliles sprawe-skomentowal krotko-I tak widzialem
- Owszem zawiodlem, ale nie mogłem patrzeć jak ona cierpiała. - wyznał ze skrucha- nie przypilnowalem jej jednej nocy gdyż nie mogłem wytrzymać słuchania jej płaczu, a ona się go wstydzila poprosiła abym odszedł na chwile id drzwi komnaty.- streścił krótko- a co do strzelania ... Jak je oceniasz, czy za każdym razem trafiała bezbłędnie w tarcze?- zapytał.
Te gierki sobie oszczedzmy.Przejdz do konkretow-powiedzial
- To nie są gierki- odpowiedział spokojnie Ackerley- jeżeli tak to jestem pewien ze to jest Nicoll, jeżeli rwie się do walki i jejodwaga nie zna granic, jest to dla mnie tylko potwierdzeniem. Nauczyłem ją walczyć, nie interesowała się zajęciami dam dworu, nie miała przyjaciółek. Ma dusze wojowniczki. Gdy dowiedziała się o tym ze ma poślubić jednego z książąt królestwa załamała się, wolała wolność.... i walkę.- opowiedział.
Ostatnio edytowany przez Tia (05-05-2015 17:13)
Ma tutaj wszystko. Razem z PRZYJACIOLMI-powiedzial z naciskiem-Mam nadzieje tylko ze zdajesz sobie sprawe ze to Tia zdecyduje czy idzie czy zostaje-powiedzial i przeniosl na nia wzrok
- Nie mam zamiaru jej do niczego zmuszać, jestem jej opiekunem, ale tylko z tytułu bardziej uważam ją za przyjaciółkę.- powiedział Ackerley, a Tia spojrzała najpierw na Vela, a później na Ackerley'ia.
- Ja chce tu zostać, kiedy skoncze swoją walkę i ją przeżyje chętnie poznam twój kraj- powiedziała uprzejmie- ale to tutaj jest mój dom i przyjaciele.-
- Twój kraj- poprawił ja- jesteś jedyną dziedziczka tronu, powinnas wrócić, ale to twój wybor-
Tak opiekunem tylko z tytulu-powtorzyl chcial cos powiedziec ale postanowil poczekac na odpowiednia chwile i zamiast tego zapytal-Cos jeszcze?
- Chce nad nią czuwać.- powiedział. Tia była naprawdę wybita z rytmu. - cały czas, na tyle na ile Nico...- załapał się na groźne spojrzenie tii- Tia... pozwoli- dokończył poprawiając się.
- Muszę to sobie wszystko poukladac... - odezwałam się Tia ostrożnie. Nie bala się kolosa, a nawet chyba ufala mu z niewiadomych powodów.- póki co odejdz od obozu, ale pozostanie w pobliżu... później będę chciała z toba jeszcze porozmawiać.- powiedziała.
Vivi wyrwala sie z szeregu i pobiegla do Vela i wdrapala mu sie na ramie i wpatrywala sie w centaura.Velrian zas znow dogryzl-Co do czuwania...To bez nadzoru nie wejdziesz do obozu i bez mojej wiedzy.Nie mam zadnej gwarancji ze nie jestes zdrajca-
Fiona miedzy czasie odnalazla w lesie Leo i podeszla do niego od tylu i powiedziala cicho-Chyba wszystko jest dobrze...-Ale marionetek juz z nia nei bylo
- rozumiem twoje wahanie Velrianie. Dobrze wiec będę niedaleko. Jeżeli będziesz chciała ponowić Tio...- nadal nie mógł przyzwyczaić się do nowego imienia- wystrzel tę strzałę w stronę lasu, a na pewno przybędę- powiedział i wręczył jej piękny łuk z ciemnego drewna oraz kołczan z setką strzał. Strzałę która miała posłużyć jako wezwanie wręczył jej osobno. Uklonil się Tii i Velrianowi i odszedł w las.
- Nie sądzę- szepnal Loe do Fiony, - centaur który nie przypadł Velowi do gustu to na pewno nie jest dobry znak-